Prijava

Pozabil/a sem geslo

Latest topics
» Čvek
Sre Jul 25, 2012 10:01 am by Andossar

» Oglaševanje
Ned Mar 04, 2012 10:47 pm by Ignis

» Ekvinokcij
Sob Mar 03, 2012 9:26 am by Madeira

» Katarza
Čet Feb 02, 2012 6:08 pm by Ethelena

» Odsotnosti
Ned Jan 29, 2012 9:09 am by Altus

» Opisi
Tor Jan 24, 2012 8:50 pm by Ethelena

» RPG klepet
Pet Jan 13, 2012 8:34 pm by Venyx

» Banner kovačnica.*
Sob Dec 31, 2011 10:18 pm by Madeira

» Vprašanja
Sre Nov 30, 2011 11:29 am by Altus

Vodje
Altus

Ignis


Jinx


Cian
Pisec meseca
Tukaj se bo nahajal avatar izbranega pisca meseca

Zemlja

Go down

Zemlja

Objavlja by Altus on Tor Jul 05, 2011 10:38 pm

Vzdržljivost, odgovornost, modrost, temeljitost, koncentracija

Element zemlja predstavlja našo Mater zemljo, stalnost, stabilnost in varnost. Ljudje, ki obvladujejo elemnt zemlja so tihi in naravni voditelji z dobrim občutkom za smer in moč.

avatar
Altus
Gospodar Zemlje
Gospodar Zemlje

Število prispevkov : 617
Join date : 16/07/2010
Age : 27
Kraj : Zemlja, duh! :P

Poglej uporabnikov profil http://kotorlegends.ultimaterpg.net

Nazaj na vrh Go down

Altus

Objavlja by Altus on Čet Jul 14, 2011 7:16 pm

Ime in priimek: Altus Isil Arborus

Starost: 28 let

Značaj: Altus je razumen, zbran in previden, vsako stvar dobro premisli preden ukrepa. Zaveda se, da ima vsako dejanje lahko velike posledice in tako vedno premisli čimveč možnih scenarijev glede na odločitve ki jih ima na voljo. Svoj položaj dojema kot dolžnost, da stori vse v svoji moči in sposobnosti da izboljša življenje meščanov, in se je loteva z odločnostjo in prepričanostjo, da počne kar je prav. Je resna oseba in nikoli ne odlaga s svojimi zadolžitvami, tako da pogosto dela od zore do mraka. Kadar pa se le uspe prebiti do prostega časa pa ga največkrat preživi ob dobri knjigi, v družbi lepih žensk, ali pa izdeluje nakit. Še ena pomembnejša lastnost ki se na njem dokaj hitro opazi pa je ta, da je vegetarijanec; deloma zato ker se mu živali smilijo, deloma pa zato ker pač ne mara kaj dosti mesa.

Videz: Njegovi dolgi, svileni lasje vranje-črne barve padajo mimo njegovega obraza v ravnih slapovih. Čeravno si jih stalno popravlja za ušesa, pa mu kaj pogosto kakšen pramen uide izpod nadzora, kar pa kljub pokvarjeni pričeski navadno izpade naravnost prikupno. Njegove oči so tople rjave barve, ki pod močno svetlobo potegne proti rumeni, in dajejo občutek gotovosti in samozavesti, a tudi prijaznosti in priljudnosti. Njegov obraz na splošno izgleda odločno in resno, vendar pa ga med redkimi priložnostmi ko se ima priložnost sprostiti okrasi kateri od njegovih prelepih nasmeškov. Njegova postava ni nič preveč nenavadnega; vitka in z izklesanimi srednje-širokimi mišicami, ramena so širša, pas ozek, po višini je za kakšno ped nižji od dveh metrov. Stalno je čist in urejenega videza, saj verjame da človek ni sposoben misliti če um ne prebiva v čistem telesu. Navadno se oblači v bela, modra, zelena in črna oblačila, ki so običajno obrobljena z zlatom ali srebrom, odvisno od ostalih barv. Za pasom stalno nosi posebno obliko rapirja s širšim rezilom (sidesword) in z dragulji okrašenim srebrnim ročajem, ki je poleg njegove moči njegovo najljubše orožje. slika 1 slika 2

Preteklost: Altus je bil prvorojeni sin Arborie, prejšnje mojstrice Zemlje. Vse od mladih nog sta ga starša vzgajala v duhu, da bo nekoč sam sedel na istem mestu kot ga je takrat zasedala mati. Starša sta ga imela nadvse rada, a sta občasno preveč poudarjala njegovo urjenje z obvladovanjem elementa Zemlje in pa ostalim učenjem za bodočega vodjo, in tako je mali Altus včasih posumil da hočeta iz njega narediti svojega dvojnika. Najprej se mu je to upiralo, a ko je odraščal je vedno bolj opažal, da so imeli ljudje njegovo mamo nadvse radi, in da je resnično vedela kako voditi mesto. Tako je bolj zagreto sprejemal nasvete ki mu jih je dajala skupaj z očetom in se pridno lotil treninga in učenja. Resda so bile njegove veščine pri upravljanju z zemljo samo povprečne, zato pa je pokazal poseben talent nad manipuliranjem različnih kamnin. To sposobnost je kasneje razvil do te mere, da je bil prvi znani obvladovalec Zemlje, ki je bil sposoben upravljati in spreminjati kamnine v najtršo snov na svetu: diamant.
Ko je bil star 20 let pa se je mati nenadoma odločila, da bo odstopila s svojega položaja in ga prepustila sinu. Oba z očetom sta si namreč želela miru in tišine, ki ju mesto nikakor ni moglo nuditi, in tako sta se preselila v majhno kočo na hribu sredi gozda, kakšen dan hoda od mesta. Ostali vodje elementov so najprej ugovarjali, češ da funkcije v vodstvu mesta nikoli niso bile dedne, a so mu po nekaj krepkih prepirih dovolili ostati na preizkusni dobi enega leta. V tem času pa so spoznali da je resnični naslednik svoje matere, kajti imel je vse od njenih dobrih lastnosti in veščin, v marsičem pa jo je celo prekašal. Tako je sčasoma Altusov vpliv rasel vse do danes, in v teh osmih letih je postal spoštovan kot najbolj premišljen, razumen, tradicionalen in pa garaški od četverice vodij.


Nazadnje urejal/a Altus Sob Avg 27, 2011 10:22 am; skupaj popravljeno 2 krat
avatar
Altus
Gospodar Zemlje
Gospodar Zemlje

Število prispevkov : 617
Join date : 16/07/2010
Age : 27
Kraj : Zemlja, duh! :P

Poglej uporabnikov profil http://kotorlegends.ultimaterpg.net

Nazaj na vrh Go down

Castalia

Objavlja by Astarion on Čet Jul 21, 2011 8:32 pm

Ime in priimek: Castalia Nemmyros Lios

Starost: 22 let

Značaj: Težko najdeš osebo, ki je boljša prijateljica od Castalie.To dekle je umirjeno in pripravljeno pomagati komurkoli, ne glede na to, kakšen je. Prijateljstvo je zanjo skoraj sveto, ljudem pa tudi začne hitro, morda celo prehitro, zaupati, zato jo izdaje bolj bolijo kot bi jo, če ji iskrenost in prijateljstvo ne bi bila tako zelo pomembna. Zelo rada ima živali in rastline, saj je odrasla v družini velikih ljubiteljev narave in ob očetu, ki je kot botanik preučeval rastline. A Castalii rastline za razliko od njega pomenijo veliko več kot le delo. Včasih se zdi, da v najtežjih trenutkih svojega življenja Castalia črpa moč iz rastlin. Zelo rada bere in se uči novih stvari, pa naj bo to jezik, veda ali pa učinek kakšne rastline. Najbolj od vsega jo veseli zdravljenje, saj s tem pomaga ljudem, zato sploh ni čudno, da se poskuša izučiti za zdravilko. Čeprav Castalila deluje povsem drugače, je pazljiva, natančna in razsodna, o svojih odločitvah pa tudi veliko premišljuje. Čeprav njena samozavest ni velika, je zelo stabilna oseba prepričana v svoj prav. Je precej družabna oseba, čeprav se bolj nerada zadržuje po zatohlih barih in prenatrpanih prostorih. Ne mara plehkosti in nespoštovanja, najbolj od vsega pa sovraži strahopetnost. Na Castaliinih ustnicah skoraj vedno leži nasmešek, ki zlepa ne izgine, tudi če je zelo slabe volje ali jezna. Nikoli ne vpije, saj se ji to zdi nevzgojeno, sama pa je bila deležna stroge, a zelo dobre vzgoje. Navdušuje se nad umetnostjo in v veliko veselje ji je, če lahko ure in ure samo gleda slike in kipe. Je precej dobra bojevnica, čeprav ji tega na prvi pogled ne bi pripisali.

Videz: Čeprav Castalia ni klasična lepotica, je vseeno čedma. V modrih očeh ji včasih sveti prav posebna iskrica, ki jih naredi čudovite, a nenavadne, divje. Drugačne. Takšne ponavadi postanjejo ko zdravi ali kako drugače uporablja element. Njeji dolgi, rahlo kodrasti ter skrbno negovani rdeči lasje se ji včasih spuščeni usipajo po hrbtu, večino časa pa speti v figo ali kito. Njeno lepoto vsaj delno skazijo razne brazgotine na njenem telesu. Najbolj opazne so tiste na levici, ki jih je staknila med bojem. Pa tista najdaljša, ki se začne na vratu, se spušča po prsih in konča na spodnjem delu trebuha. Za to ne ve kje jo je dobila, a ima jo odkar se spomni. Večjo brazgotino so številni zdravilci skušali pozdraviti, a je vseeno trmasto vztrajala na svojem mestu, zato Castalia sumi, da je bila povzročena z magijo. A ker bi ti bojni spominki bili preveč opazni in nenavadni, jih Castalia ponavadi skriva. Njena koža je svetla, a ne nezdravo bleda. Po licih in nosu je posejana s pegami, ki so skoraj značilne za rdečelaske. Castaliina postava je vse prej kot popolna, a se za to ne zanima, saj ne da veliko na telesno lepoto. Rada nosi dolge obleke in krila ter široke srajce z zvonastimi rokavi. Svoja oblačila vedno prepasa s širokimi usnjenimi pasovi, na katerih so vzorci raznih krivulj in cvetlic. Večina oblek iz njene garderobe je zelenih, peščenih, belih in rjavih odtenkov. Svojo opravo pogosto okrasi z raznimi ogrlicami, zapestnicami in prstani. Vedno kadar se ponoči odpravlja ven, nosi dolgo ohlapno temno rjavo ogrinjalo z globoko kapuco. Nenavadno je, da svojo svetlo polt ohranja nezagorelo, ne gled na številne ure, preživete na soncu.

Preteklost: Castalia se je rodila v družini obvladovalcev zraka, ki so bili visoko na lestvici pomembnosti v Elementalisu. Njena mama je bila veliko mlajša od njenega očeta, kar je med opravljivimi ženskami v visoki družbi kmalu zraslo v sočno pripovedko. Njena mati ni bila najbolj pametna in preudarna, bila je pa izredno naivna in je večini ljudi nevede pustila, da so z njo pometali. Čeprav ni bila najboljša v stvareh, ki so zahtevale visko inteligenco, je svojo hči učila različnih spretnosti, na primer petja, pa tudi igranja na flavto. Castaliin oče pa je bil popolnoma drugačen od svoje žene. Svoji hčerki je želel zagotoviti najboljšo izobrazbo, kar je bilo več kot mogoče, glede na debelino njegove denarnice. Castaliino življenje je potekalo popolnoma rutinsko; dopoldne se je učila branja, pisanja, različnih ved ter jezikov, popoldne pa jo je mati učila glasbene sposobnosti. Castalia se je bližala sedmemu rojstnemu dnevu, ko se je zgodila tragedija. V hiši se je pripetila eksplozija, ki jo je povzročil nek obvladovalec ognja. Vse je šlo v zrak, tako imetje kot prebivalci. Mestni uradniki so Castalio poslali živet k teti, ki je živela na obrobju mesta in je bila edina še živeča sorodnica. Za spremstvo so ji določili debelo služkinjo, ki je poznala vse čenče in zgodbice o prebivalcih Elementalisa. O Castaliini teti se je govorilo kar precej, saj je bila včasih mogočna bojevnica, ki naj bi se spreobrnila. Njen element je bil zrak, a se je vseeno spremenila v temačno in neprijetno bitje. Nihče ni nikoli izvedel, kaj je to spremembo povzročilo. Castalia je pred hišo ostala sama, saj je služkinja hitro kot je le lahko odšla, še prej pa ji v roke potisnila torbo s nekaj rečmi za življenje. Čim je spremljevalka izginila za vogalom, so se vrata odprla in Castalio je koščena roka potegnila v temno notranjost hiše. Kmalu zatem se je prižgala sveča in rdečelaska si je lahko ogledala žensko, ki je stala pred njo. Videla je le visko postavo odeto v črno ogrinjalo. Obarza svoje tete nikoli ni videla. Ta je Castalio do njenega trinajstega leta urila v mečevanju in borbi. Pri desetih letih je Castalia ugotovila, da obvladuje zemljo in takrat se je njena teta odločila, da ji poišče učitelja, ki obvladuje ta element. Našla ga je v Castaliinih poznih dvanajstih, ta pa se je elementarne magije začela učiti pri trinajstih. A njen učitelj je ni nikoli učil zdravljenja oziroma uporabljanja elementa na zabaven način. Po nekaj letih učenja je nenadoma izginil in takrat je teta Castalio nagnala iz hiše, čes da je zdaj stara dovolj, da lahko preživi sama. Celo leto je tavala po mestu, spala po ulicah in delala le priložnostno, potem pa se je odločila, da si bo našla novega učitelja. Imela je srečo, saj ga je dobila. Ta človek jo je učil obvladanja zemlje na drugačen način. Pokazal ji je umetnost, ki si jo lahko izvajal z elementom. Velik poudarek pa je bil tudi na zdravljenju, saj je vedel, da bi bila Castalia lahko izvrstna zdravikla. 'Pred kakšnim letom jo je predlagal za pomočnico pri svoji znanki, ki jo je vzela za to delo. Kmalu zatem je umrl, ker pa ni imel še živečih sorodnikov, je vse njegovo imetje prešlo na Castalio.
avatar
Astarion
Mojster
Mojster

Število prispevkov : 316
Join date : 23/01/2011
Age : 27
Kraj : V resnici sem s Sonca, ampak ne povej nikomur ;)

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Aamine

Objavlja by Astarion on Pet Jul 22, 2011 10:34 am

Ime in priimek: Aamine Insomnia

Starost: 19 let

Značaj: Aamine se je nasploh vedno držala zase, a si je tu in tam pridobila krog prijateljev, ki jih ima rada in o njej pravijo, da je nasmejana in nasploh pozitivna oseba. Vedno je imela rada ljudi in sprejema jih takšne, kot so, a preprosto ni takšna, da bi prišla do njih in sama začela pogovor. Namesto tega opazuje okolico z nasmehom na obrazu ali pa čas preživlja na prostem skupaj s knjigo. Branje je ena izmed njenih redkih strasti. Ko si zastavi nek cilj, ga tudi doseže in ne odneha tudi pod močnimi pritiski. Morda včasih daje vtis osebe, ki psihično ni preveč močna, a to ne drži. Kljub zaprtosti in nekolikšni odtujenosti od skupnosti je v svojem življenju srečna. Včasih je do nekaterih preveč hladna in jim pove kar si misli naravnost v obraz.

Videz: Aaminina postava je drobna suhljata, ampak to ji nekako pristaja. Ima precej zanimiv obraz, na katerem ponavadi kraljuje širok nasmešek, ki privablja poglede ljudi s svojo toplino. Obraz na sploh je rahlo srčaste oblike, z visokimi ličnicami. Ni bleda in niti preveč temna ne. Ima bleščeče modre oči, ki so velike in so ji od njenih videznih lastnosti najbolj všeč. Iz njih je nemogoče prebrati njena čustva, obkrožene pa so z nizom dolgih in gostih trepalnic. Ima srednje dolge svetle lase, ki so vihravi saj so ponavadi valoviti. Padajo ji čez ramena, barva pa je podobna žitnemu polju. Ponavadi nosi lase prosto spuščene. Glede oblačil se ne obremenjuje pretirano in iz tega nikoli ni delala velikih scen, saj ji zadoščajo že preproste tunike, krilo ali pa nekaj popolnoma tretjega – najpomembnejše pri tem je, da je njej všeč. Rada ima naravne barve barve naprimer zeleno, temno modro ali rjavo. Ne mara nakita zaradi ideje, da jo utesnjuje. Rada misli, da ni nič posebnega in se nikoli ne trudi, da bi izstopala s svojim videzom.

Preteklost: Večji del njene preteklosti je nezanimiv in monoton, a hkrati svetel ter vesel - kratek film o sončnih poletjih in hladnih zimah na Šivnininskem, o neskončnih večerjah, pri katerih se je vedno zbrala celotna družina in o babičinih monologih, ki so se večinoma navezovali na ptice. Rodbina njenega očeta Nilsa je bila ena starejših in obširnejših in priznanih kar se tiče obvladovanja zemlje. Aamine je svojo družino oboževala, posebno vez pa je imela z dedkom, saj ji je dolgo časa pripadalo mesto najmlajše vnukinje. A ravnovesje se je počasi začelo podirati. Prepiri njenih staršev so bili vsak večer glasnejši in nekega dne je njena mati spakirala kovčke in takrat desetletno Aamine odpeljala v njej popolnoma neznano mesto, kjer je imela svoje korenine. Še preden se ji je uspelo navaditi na vse novosti v svojem življenju, je že mama odhajala nazaj, saj je pogrešala svoje domače in se odpravila na jug. Aamine so je vzgojili dobri meščni a na trenutke še vedo pogreša mogočno vilo ob morju in utopične otroške trenutke. Tako se je z leti začela šolati za zdravilko, saj se ji je zdelo uporabno da bo lahko zdravila bolezni in ne kot ponavadi drugi poškodbe.
avatar
Astarion
Mojster
Mojster

Število prispevkov : 316
Join date : 23/01/2011
Age : 27
Kraj : V resnici sem s Sonca, ampak ne povej nikomur ;)

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Elena

Objavlja by Astarion on Čet Avg 11, 2011 11:29 am

Ime in priimek: Elena Rinaldi

Starost: 24 let

Značaj: Eleno bi najlažje opisali kot umirjeno in vedno sproščeno žensko, ki se dobro obnese v vsaki situaciji in je izjemno prilagodljiva. Ima nadvse prisrčen značaj, saj z veseljem in tudi lahkoto pridobiva prijatelje, ker se v njej skriva izjemna karizma, ki jo enostavno dela privlačno za ljudi okoli sebe. Ima odličen smisel za humor in z njo ni nikoli dolgčas. Včasih pa ima svoje slabše trenutke, saj ima nezdravo lastnost ,da jezo tlači vase in poskuša pozabiti na slabe dogodke. Tako se ji vsake toliko zgodi, da se čustev nabere preveč in takrat se znese nad vsakim, ki ji prekriža pot. Na splošno pa je Elena torej simpatična mladenka, vedno pripravljena na akcijo in nasmejana, malce nagajiva in izjemno dobrosrčna.

Videz: Ta gospodična ima vsekakor tudi nekaj telesnih značilnosti, ki niso ravno zanemarljive. Je srednje visoke postave, precej vitka in z oblinami na pravih mestih. Na njenem obrazu najbolj pridejo do izraza njene velike kostanjeve oči, ki izžarevajo čisto veselje in srečo, in pa njene navihano nasmejane polne ustnice, ki so med drugim poljubile že marsikaterega človeka. Dolgi temnorjavi lasje se ji vijejo prek ramen nekje do polovice hrbta, večinoma razpuščeni, razen ko se odpravi trenirat, da vzdržuje dobro telesno formo. Ponavadi je Elena oblečena v sproščene hlače in navadno kratko majico, saj ne nosi ravno rada oblačil, ki bi ji omejevala možnosti prostega gibanja.

Preteklost: Elena je živela kolikor toliko normalno otroštvo pri svojih starših, najnavadnejših prebivalcev Elementalisa. Svoje sposobnosti je prvič pokazala že v mladih letih, ko se je s prijateljico (kasneje se je izkazalo obvladovalko vode) igrala na vrtu in opazovala zgodnje spomladanske rože, ki so počasi poganjale svoje popke. Ko sta obe s prijateljico očarano božali nežen brst, se je cvetica kar naenkrat bujno razprla. Vse od takrat naprej se je Elena v svojem prostem času neutrudno učila čim bolje obvladovati svoj element in svoje znanje do svojih zdajšnjih let povzdignila v zavidljive višave.
avatar
Astarion
Mojster
Mojster

Število prispevkov : 316
Join date : 23/01/2011
Age : 27
Kraj : V resnici sem s Sonca, ampak ne povej nikomur ;)

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Leanne

Objavlja by Astarion on Sre Avg 24, 2011 8:20 am

Ime in priimek: Leanne Silvania

Starost: 22 pomladi

Značaj: Leanne je svetlo, prijazno in ljubeče dekle, ki ne bi hotelo poškodovati niti najbolj nadležne muhe. Na glavo postavlja vse stereotipe o razposajenih rdečelaskah, saj je po naravi umirjena in tiha. Veliko bolje kot v množici ljudi na kakšnem žuru se počuti med drevesi, živalmi ali med svojimi resničnimi prijatelji. Izjemno rada ima naravo, zato bi jo najpogosteje lahko našli v mestnem parku. Tam se zadržuje tako pogosto, da pozna že skoraj vse živali, ki živijo v njem, te pa se nje sploh več ne bojijo. Na vsake toliko se Leanne celo izmuzne iz mesta in se odpravi na raziskovanje bližnje okolice Elementalisa. Čeprav ni posebno zgovorna, pa je zelo dobra poslušalka in ima za vsakega vedno na zalogi kakšno prijazno besedo. O ljudeh si nikoli ne misli nič slabega in nikoli nikomur ničesar ne zameri. Zaradi tega je njena največja slabost morda prav naivnost, ena njenih najboljših lastnosti pa to, da jo majhne stvari le redko potrejo ali vržejo iz tira.

Videz: Pri Leanne na prvi pogled najbolj izstopajo njeni rdečkasti lasje, zlahka pa bi jo prepoznali tudi po tem, da skoraj vedno nosi zelena oblačila in lesen nakit. Ima prijazne temno zelene oči, ki vzbujajo zaupanje in vedno svetlo gledajo v svet. Že po videzu deluje kot topla in iskrena oseba in kdor jo bolje spozna kmalu opazi, da v njenem primeru videz nikakor ne vara. Je bolj majhne postave, kar pa je nikakor ne moti, saj ji omogoča, da se v mestu lažje zlije z množico in tako nekoliko manj izstopa. Ker se tako rada potika po gozdovih, se ji v lase pogosto zaplete kakšna vejica ali pa list, kar pa ji je čisto všeč in se zato niti ne trudi, da bi ta drobna darilca spravila s sebe.

Preteklost: Leanne si lepšega otroštva ne bi mogla zamisliti – odraščala je v ljubeči družini kot najmlajša izmed treh otrok. Starša sta jo vedno sprejemala takšno kot je in jo spodbujala na vsakem koraku, ne da bi jo pri tem razvajala. Njen oče je obvladovalec zemlje, mati pa obvladovalka vode, in ker oba obožujeta cvetlice in zelenje, sta združila moči in s pomočjo svojih darov okoli hiše ustvarila prekrasen vrt, hišo pa obdala z bršlanom. Živijo na obrobju mesta, kar se Leanne zdi idealno, saj ima okolico mesta tako tik pred nosom. Njena brat in sestra sta se že oba poročila in odselila, Leanne pa zaenkrat še vedno živi doma, saj je na svoja starša zelo navezana in jima rada pomaga, zlasti pri delu na vrtu.
avatar
Astarion
Mojster
Mojster

Število prispevkov : 316
Join date : 23/01/2011
Age : 27
Kraj : V resnici sem s Sonca, ampak ne povej nikomur ;)

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Sildur

Objavlja by Astarion on Sob Avg 27, 2011 7:45 am

Ime in priimek: Sildur Adlannel

Starost: 26 let

Značaj: Je tih, premišljen in vedno rahlo nedostopen. Življenje ga je naučilo, da se hipne odločitve redkokdaj obrestujejo, če se pa že, pa nikoli dolgoročno. Lahko bi celo rekli, da je do določene mere pikolovski, saj pred vsako pomembnejšo odločitvijo na dolgo in široko premišljuje o vseh možnih zapletih in vse do zadnjega trenutka ni zadovoljen s tem, kar je izbral. V tem se izraža še ena njegova lastnost - težko odločanje. Če naleti na dve, ali celo več možni izbir, se bo najprej mučil s tem, katera je pravšnja, ko pa bo eno vendarle izbral, jo bo pozneje obžaloval. A njegova premišljenost in težko odločanje imata tudi svoje prednosti, saj naj se mu izbira zdi še tako slaba, je na koncu vedno uspešna. Ker več časa nameni svojemu miselnemu svetu, kot pa okolici, ne preseneča, da ni pretirnao zgovoren. Še več, najbolje se počuti na robu družbe, kjer ga ljudje ne opazujejo, kjer ima kanček svojega miru in zasebnosti in kjer ima predvsem mir. Ne glede na samotarski način življenja, ni nikoli neprijazen ali surov, pač pa spoštljiv in dobronameren. Praktično nikoli ne vzdigne glasu, saj je pacifist, ki poskuša redke spore, v katere se zaplete, rešiti po mirni poti, če pa to že ne zaleže, pa raje odide. V skrajnih primerih poseže po svojih močeh, ki jih drugače nikoli ne razkazuje okrog. Pri tem ne gre za to, da v njih ni vešč, obratno, Zemljo zelo dobro obvladuje, ampak se v tem spet kaže njegova želja po neizstopanju in samoti. Kdo bi mu morda pripisal zasanjanost, a bi se tak človek pošteno uštel. V nedostopnosti je skrajno razumski in učen, kar se pa žensk tiče, pa z njimi ne zna najbolje ravnati.

Videz: Podolgovat obraz mu obdajajo dolgi, mehki lasje, črni kot noč, ki se mu končajo na zgornji tretjini hrbta. Na obrazu nima ničesar izstopajočega, kar bi ga zaznamovalo ali kakorkoli drugače ločevalo od ostalih. Njegove obrazne poteze so mehke, oči ima sivkasto modre barve, nos dolg in ozek, ustnice pa ne preveč debele. Ker ne mara izpostavljanja soncu in večino časa prebije za svojimi knjigami, je njegova koža vse leto precej svetla in nikoli prav ne porjavi. Tudi po fizični zgradbi ni nič posebnega, meri meter in tri četrine, njegova postava pa je srednje mišična. Najpogosteje se odeva v ohlapna in daljša oblačila zelenkastih barv, ki se skladajo z barvo njegovega elementa, občasno pa zelenini doda še kaj rjavega ali drobec črnega. Razkazovanja svojega telesa ni nikoli maral, zato med njegovimi oblačili ni nič takega, kar bi bilo preveč odprto. Dolgi rokavi mu prekrivajo roke, visoki ovratniki mu zakrivajo pogled na oprsje, s plašči pa zakrije še noge. Na njegovem telesu ni ničesar, kar bi se imel sramovati, ampak značaj ima svojo moč in pri Sildurju je to še posebej očitno. Čeprav se je kot najstnik uril v mečevanju, orožja ne nosi, ker je sčasoma zasovražil vsakršno nasilje in prelivanje krvi.

Preteklost: Rodil se je v premožni družini Adlannel, znani po odličnih vihtilcih elementa Ognja. Njegov oče Arkur, energičen in glasen možakar, je bil gospodar Ognja, njegova mati ni prav nič zaostajala, preostali bratje in sestre pa so bili njun postnetek. Pri Adlannelovih je bilo vse čudovito lepo, dokler se ni rodil zadnji od petih otrok, deček z imenom Sildur. Ta se je že na videz razlikoval od preostale družine, saj ni bil rdečelas in zgovoren, predvsem pa ni ob rojstvu gledal sonca, kot bi to naj vsi ostali. Bil je temnolas, tih in zadržan, ogenj pa mu ni pomenil nič več, kot sredstvo za ogrevanje. Kot črna ovca je skozi celotno otroštvo izstopal, bratje so se mu posmehovali, mati ga je karala, oče pa ga je na silo vzgajal v Ognju, čeprav mu ta nikakor ni šel. Ko je nazadnje omagal, je sina poslal iz hiše z izgovorom, da mora najti svoje pravo bistvo življenja, v resnici pa so se ga hoteli znebiti. Sildur je tako kot dvanajstletni deček začel tavati po svetu in po goli sreči kmalu naletel na prijazni starejši par, ki ga je vzel pod svoje okrilje. Par je bil v primerjavi z Sildurjevo družino skromen, a v njunem domu je bilo neprimerno več ljubezni. Njun dom je obvladovala Zemlja in deček je že tako ob prihodu začutil posebno povezavo z njo. Starec in starka sta ga začela uriti in njegovo napredovanje je bilo nenavadno hitro. Pri petnajstih letih je že znal vplivati na kamnine, jih preobračati in preoblikovati, pri osemnajstih pa je znal vplivati na zemljo tako, da jo je manipuliral po lastni volji. Stari par je bil nad njim navdušen, vzljubila sta ga kot sina in ga nameravala še naprej učiti, a pri Sildurjevih devetnajstih letih se je v njun dom splazila bolezen in ju pokončala. Mladenič ju je z žalostjo v srcu pokopal in kmalu zatem krenil po svetu, željan novega znanja. V naslednjih nekaj letih je spoznal mnoge ljudi, od katerih ga je kar precej urilo, pot pa ga je vedno znova zanašala v rodni Elementalis. Izvedel je, da je njegova prava družina v tem času ubobožala, oče je od bolezni umrl, mati pa se je s preostalimi brati preselila neznano kam. Ker je bila njihova družinska vila izpostavljena propadu, se je Sildur naselil vanjo in jo preoblikoval po svojih željah, tako da kmalu ni bila več prepoznavna.
Tako so tekla leta njegovega življenja, dokler ni nekega dne začutil, da je prišel čas, da obišče Gospodarja Zemlje in se z njim pomeni o določenih zadevah. Želel si je službe, ki ne bi bila več zgolj domača, poleg tega pa ga je začelo mesto vse bolj privabljati. Šele pri teh letih je spoznal, kaj vse skriva Elementalis...
avatar
Astarion
Mojster
Mojster

Število prispevkov : 316
Join date : 23/01/2011
Age : 27
Kraj : V resnici sem s Sonca, ampak ne povej nikomur ;)

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Aenea

Objavlja by Altus on Pet Sep 02, 2011 12:49 pm

Ime in priimek: Aenea Habitasse

Starost: 22 let

Značaj: Aenea je ustvarjalna in na trenutke prijazna, drugače zamišljena oseba. Njen poseben smisel za humor je čuden in uporabljen na najbolj neprimernih mestih. Nikoli se ne zapira sama vase in je prijetna z drugimi osebami. Sprejema ljudi, ki jih tudi spoštuje. Kadar je potrebno svoje korake zmerom temeljito premisli in jih s pametjo in koncentracijo tudi modro uporabi. Ne odpušča zlahka in se za vse stvari temeljito in premišljeno maščuje. Drugače je živahna in gibčna ter polna energije. Je hitre jeze kar ji ponavadi ne koristi preveč. Z ostalimi ne sočustvuje saj meni, da bi svoje probleme morali rešiti sami kot to naredi ona sama. Skratka ne mara sočutja in klečeplazenja, najbolj pa sovraži prilizovanje.

Videz: Aenea je vitko in lepo dekle, za katero se obrnejo številni pogledi. Njena koža je gladka in dokaj svetleča ter svetla. Njene oči so zlato- rjave ter se potegujejo proti umazani zeleni, ko je bila majhna so bili lepi upadajoči modri, vedno jih krasi zamišljen pogled. Ima lepe obrazne poteze ter dokaj tanke obrvi. Prsti na rokah so dolgi in vedno urejeni. Njeni lasje so s prvimi besedami spremenljivi. Spreminjajo se glede na svetlobo. Negdaj so bili temne barve. Kadar jih je obsijalo sonce so se svetili do oranžkastih in pšeničnih odtenkov zemeljske barve. Lasje so ji segali nekje do polovice hrbta in v njih so v njih nosijo pogoste rožne okraske. Naravno so bili skodrani, vsake toliko jih nosi ravne. Rada je imela preproste in lahke obleke naravnih odtenkov, ki je pri gibamju ne bi ovirala. Njeni gibi so hitri ampak elegantni.

Preteklost: Aenea je svoje otroštvo preživela kruto in revno. Ko je bila okoli štiri leta je svoje otroštvo preživela v zanikrni in revni sirotišnici v kateri so imeli po njenem mnenju obupne vzgojne ukrepe. Pri petih jo je posvojila revna družina, ki je živela na skromni kmetiji. Družina je štela očeta, matero in eno hčero, ki si je na smrt želela sestro ali brata, ki pa ga gospod in gospa Marylane nista mogla imeti. Oba sta obvladovala en element. Gospa Marylane vodo in gospod Marylane ogenj. Kmalu je tudi sama njuna hčerka odkrila sposobnosti ognja. Aenea dolgo ni kazala nobenih sposobnosti, ki si jih je tako goreče želela. Pri šestih letih so se jih res pokazale sposobnosti zemlje, ki se jih je tako zelo razveselila. Pri sedmih se je skupaj s svojo novo sestro učila na domu z njeno mamo. Ko ju bila osem let je njena sestra... kakor so hoteli, da jo je klicala postajala bolj in bolj hudobna do nje. Izkazalo se je, da je samo čakala, da bo dovolj odrasla, da jo bo lahko izkoriščala. Njena starša sta to opažala pa nista rekla prav nič kar je je še bolj jezilo. Leta so skupaj s pomočjo svojih elementov obdelovali zemljo na kmetiji. Aenea pa ni počela samo tega. Ona je hodila spat najkasneje in to takrat, ko je postorila še vse drugo delo od ostalih. Pri štirinajstih je imela dovolj, najprej se je kar pol ure drla na svojo nadomestno družino, ki jo je samo osuplo opazovala. Nato je zakorakala skozi vrata, lastnine tako ali tako ni imela. Hodila je celo noč dokler jo ni zagledala neka stra gospa in jo vzela k sebi dolkler ni umrla in ji zapustila vse svoje imetje. Njeno skromno hiško je prodala in z denarjem, ki ga je dobila od hiške in stare gospe odšla, da bi si uredila življenje pri dvajsetih. Pri enaindvajsetih je prispela v Elementalis in se zlila z ostalimi prebivalci, ki prebivajo v njem.
avatar
Altus
Gospodar Zemlje
Gospodar Zemlje

Število prispevkov : 617
Join date : 16/07/2010
Age : 27
Kraj : Zemlja, duh! :P

Poglej uporabnikov profil http://kotorlegends.ultimaterpg.net

Nazaj na vrh Go down

Re: Zemlja

Objavlja by Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu