Prijava

Pozabil/a sem geslo

Latest topics
» Čvek
Geminino domovanje Icon_minitime1Sre Jul 25, 2012 10:01 am by Andossar

» Oglaševanje
Geminino domovanje Icon_minitime1Ned Mar 04, 2012 10:47 pm by Ignis

» Ekvinokcij
Geminino domovanje Icon_minitime1Sob Mar 03, 2012 9:26 am by Madeira

» Katarza
Geminino domovanje Icon_minitime1Čet Feb 02, 2012 6:08 pm by Ethelena

» Odsotnosti
Geminino domovanje Icon_minitime1Ned Jan 29, 2012 9:09 am by Altus

» Opisi
Geminino domovanje Icon_minitime1Tor Jan 24, 2012 8:50 pm by Ethelena

» RPG klepet
Geminino domovanje Icon_minitime1Pet Jan 13, 2012 8:34 pm by Venyx

» Banner kovačnica.*
Geminino domovanje Icon_minitime1Sob Dec 31, 2011 10:18 pm by Madeira

» Vprašanja
Geminino domovanje Icon_minitime1Sre Nov 30, 2011 11:29 am by Altus

Vodje
Altus

Ignis


Jinx


Cian
Pisec meseca
Tukaj se bo nahajal avatar izbranega pisca meseca

Geminino domovanje

Go down

Geminino domovanje Empty Geminino domovanje

Objavlja by Gemina on Tor Avg 23, 2011 5:38 pm

Geminino domovanje je blizu kristalnega jezera. No ne tako zelo blizu, vendar dovolj daleč od mesta samega. Rada je bila na samem. Njena hiška je vidno skrita. Prepletena je z viticami (ki so zrasle same po njej) in drugo rastlinje okoli hiške je bilo popolnoma neurejeno. Od kar je njena mati umrla, za okolico hiške ni bilo poskrbljeno. Gemini je bilo tako še najbolj všeč. Bila je dovolj blizu vode, skoraj nevidna in dovolj stran od mesta.
Hiška je včasih bila nežno modre barve in dovolj velika za majhno družinico. Skromna in majhna. V pritličju ima majhno kuhinjo, dnevno sobo in shrambo, v prvem nadstropju pa dve spalnici in kopalnico. Za spremembo od zunanjega videza, je Gemina za notranjega vsaj za silo poskrbela.
Gemina
Gemina
Začetnica
Začetnica

Število prispevkov : 361
Join date : 18/07/2010
Age : 27
Kraj : Vrhnika (še vedno..)

http://crazy-limi.blogspot.com/

Nazaj na vrh Go down

Geminino domovanje Empty Re: Geminino domovanje

Objavlja by Jade on Sre Nov 02, 2011 1:13 pm

sem se kar pojavila tukaj, ker nisem vedela kje začeti (:

Temno rjavi kodri so divje plapolali v vetru, ko so dolge, hitre noge teptale rastje pred sabo. Temna mladenka je urno kot srna tekla skozi gozd, brez da bi se zmenila za razkačene krike nekaj metrov za sabo. Zopet je zašla v manjše težave; čisto ponesreči ji je nekaj ognjenih krogel ušlo v mladega možakarja, ki jo je nadlegoval. Sicer ni bila prestrašena, takšnih pripetljajev je bila vajena in ponavadi se je prav dobro spopadala z njimi, saj se je v igro vživela. Toda nje nihče doslej ni mogel ujeti in izkoristiti tako, kot bi si želel. Danes se je planila prehitro, njena potrpežljivost je že od začetka dneva nihala na najnižjih mejah. In sedaj je bežala brez neznancem z ostrim rezilom v roki, v katerem je prej videla odsev svojih žarečih zelenih oči. Prebijala se je skozi veje in liste ter iz sekunde v sekundo bila bolj presenečena, kako se moškega za sabo še vedno ni znebila. Sunkovito je zavila na doslej neuporabljeno pot ter se znašla v še bolj brezizhodni goščavi, toda nekako se je prebila na drugo stran. Skoraj bi že pomislila, da se je rešila, toda za sabo je vendarle lahko slišala pokanje suhih vej in mogoče celo korake, ni bila prepričana, toda raje se je zopet pognala v tek. Tako hitro kot se je prikazala je tudi izginila in sicer iz okolice kristalnega jezera. Ničemur ni posvečala prevelike pozornosti, mogoče le nekaj listkom iz gozda v njenih lesketajočih se laseh, ki jih je med tekom poskušala spraviti ven. To je bil še vedno njen glavni problem, dokler se nenadoma ni znašla pred ljubko, ne preveč vdzrževano majhno hiško, katero je videla prvič in je očitno bila nalašč oddaljena od središča dogajanja, ki ga je Jade prej preletela. Z roko v laseh se je ozrla čez obe rame, na kratko premislila vse skupaj, a na koncu kot ponavadi le skomignila in vdrla v popolnoma zaraščeno bivališče, kar je opazila šele sedaj. Za razliko od njenega pompoznega vhoda je tokrat neslišno zaprla vrata in se razgledala po urejenemu prostoru, v katerem se je znašla. Malenkost izmučena od 'podviga' se je zadihano naslonila na steno. Nato je še zadnjič globoko vdihnila in se po prstih zavrtela po prostoru, da bi se dobro razgledala, glede na to, da tako ali drugače kaj drugega ni mogla početi zaradi skrivanja. Čakala je le še to, da se pojavi lastnik hiše, zgroženo naleti na mlado dekle, ki je vdrlo sredi belega dne in jo po možnosti napodi ven.
Jade
Jade
Novinec
Novinec

Število prispevkov : 4
Join date : 21/10/2011
Kraj : his arms

Nazaj na vrh Go down

Geminino domovanje Empty Re: Geminino domovanje

Objavlja by Gemina on Sre Nov 02, 2011 9:50 pm

Bilo je najbrž prvič po dolgem času, da je Gemina enostavno bila doma čez dan. Nekako je imela neke določene načrte za čez noč, zato si je čez dan vzela prosto in skakljala od enega prostora do drugega. Bila je tudi presenetljivo vesela, kakor da bi pravkar videla svojo najboljšo prijateljico po dolgem času ali pa spoznala fanta, ki bi se ji popolnoma ujemal. Vendar ni bilo nič od tega. Dobro je spala in bila je sproščena. Nasmešek ji je kraljeval na obrazu, deloma že zaradi tega, ker je imela mir. Bila je sama, stran, daleč stran od družbe, na popolnem samotnem kotičku. Pri njeni sreči njene hiške skoraj noben ni opazil. No.. tako je mislila do nedavnega.
Tisto goščavo pred hiško je pustila z namenoma. Nikoli ni bila pristaš ogromnih skupkov ljudi. Ja nekaj prijateljev (beri trije maksimalno). Že res, da je rada pomagala naokoli drugim, ki so pač potrebovali pomoč, vendar to ni pomenilo da so sedaj prijatelji. Znanci mogoče. Sploh pa ni marala tujih ljudi v svoji hiši.

Bila je v zgornjem nadstropju in nekako ni slišala večjega hrupa. Ja zvoki narave so prodirali v njeno spalnico, ki je bila več ali manj v modrih nežnih odtenkih. Pomirjalo jo je. čeprav bi jo nekako pomirjala tudi temno modra, skoraj črna. No v bistvu jo, globina oceana je nekaj neprecenljivega za njo. Tistega popolnega odtenka barve.. No naj rečemo, da ga nikoli ne bo pozabila, pa če celo življenje ne bo več blizu morja.
Sprehodila se je po zgornjem nadstropju. Poslušala je naravo, zato nekako ni slišala trušča, ki se je dogajal spodaj. Odšla je po stopnicah navzdol z namenom, da bi si pripravila svežo limonado. Nič kaj presenečena ni bila, ko je na zidu pri vhodnih vratih opazila popolno neznanko. Pri njenem vragu! Tega ni mogla kar tako dopostiti in po prvem vtisu je bolj mislila da je vsiljivka, ne pa da potrebuje pomoč. Če jo sploh. V sekundi se je nad njeno dlanjo pojavila krogla vode. Dokaj velika. S sunkom jo je poslala v njeno smer. Kmalu za to še eno in še eno. Vse dokler ni tisto dekle spregovorilo. Gemina pa je med tem vpila:"Kdo si in kaj delaš tukaj?! Kako za vraga si našla ta prostor?! Odgovori mi!"
Gemina
Gemina
Začetnica
Začetnica

Število prispevkov : 361
Join date : 18/07/2010
Age : 27
Kraj : Vrhnika (še vedno..)

http://crazy-limi.blogspot.com/

Nazaj na vrh Go down

Geminino domovanje Empty Re: Geminino domovanje

Objavlja by Sponsored content


Sponsored content


Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu