Prijava

Pozabil/a sem geslo

Latest topics
» Čvek
Sre Jul 25, 2012 10:01 am by Andossar

» Oglaševanje
Ned Mar 04, 2012 10:47 pm by Ignis

» Ekvinokcij
Sob Mar 03, 2012 9:26 am by Madeira

» Katarza
Čet Feb 02, 2012 6:08 pm by Ethelena

» Odsotnosti
Ned Jan 29, 2012 9:09 am by Altus

» Opisi
Tor Jan 24, 2012 8:50 pm by Ethelena

» RPG klepet
Pet Jan 13, 2012 8:34 pm by Venyx

» Banner kovačnica.*
Sob Dec 31, 2011 10:18 pm by Madeira

» Vprašanja
Sre Nov 30, 2011 11:29 am by Altus

Vodje
Altus

Ignis


Jinx


Cian
Pisec meseca
Tukaj se bo nahajal avatar izbranega pisca meseca

Poklici

Go down

Poklici

Objavlja by Aviva on Sob Jun 26, 2010 11:04 am

V nadaljevanju je seznam možnih poklicev ter njihov opis. Izberete si lahko kateri koli poklic z izjemo Gospodarja ali Inštruktorja. V ta poklica je možno samo napredovati.

Ulični umetniki:
Za uličnega umetnika je njegov element zabavna igra, s pomočjo katere razveseljuje, čudi in očara poglede bližnjih mimoidočih. In seveda zraven tudi kar nekaj zasluži, če je le dovolj dober in se publika počuti radodarno. Pri njegovem delu uličnega umetnika omejuje le lastna domišljija in domiselnost (in pa določena mestna pravila, kot recimo prepoved uničevanja tuje lastnine). Le pripadniki osnovnih štirih elementov so lahko ulični umetniki, pripadniki Teme pa ne.

Skrbniki:
Skrbniki so zadolženi za to da določena infrastruktura mesta deluje kakor mora. Skrbnik Vode skrbi za vodne površine po mestu, od jezerc pa do reke ki teče skozenj ter javni vodovod, skrbnik Zraka skrbi za čist zrak in priskrbi dišavne paličice in kadila kadar so potrebna, skrbnik Ognja skrbi za javno razsvetljavo in v hladnejših časih tudi ogrevanje, skrbnik Zemlje pa skrbi za parke, prst in rastline. Njihove naloge vključujejo pregledovanje, popravljanje in odpravljanje težav na svojih zadolžitvah.

Zdravilci:
Zdravilec oziroma zdravilka je nekdo, ki se je naučil redke sposobnosti zdravljenja s pomočjo elementa ki ga nadzoruje (seveda pa poleg tega obvladajo tudi druge sposobnosti svojega elementa). Zdravilstvo je zahtevna veščina in zahteva da predhodno dosežete rank Mojstra.
Zrak zdravi rane, ogenj zlome, voda notranje poškodbe in zemlja bolezni. Tema pa je edini element, ki lahko obudi mrtve, čeprav tisti, ki vstanejo od mrtvih nikoli več niso čisto taki kot so bili pred smrtjo.

Svečeniki:
Vsak izmed petih elementov ima dva svečenika, ki skrbijo za manjše svetišče posvečeno elementu ter »duhovno« vzgojo meščanov. Svečeniki so bolj uglašeni s svojim elementom od večine, saj dolgotrajno služenje in meditacija ob esenci svojega elementa pripeljeta do poglobljenega obvladovanja elementa in nekaterih življenjskih skrivnosti. Vendar pa so moči svečenikov osredotočene na obrambo, saj je njihova naloga predvsem ohranjati, varovati in modrovati, ne pa se bojevati.

Bojevniki:
Bojevniki so elitna peščica, ki svoj element obvladajo do potankosti. Čeravno je tudi obramba zelo pomembna, pa so Bojevniki navadno še bolj kot v obrambi izkušeni v bolj agresivnih sposobnostih. Bojevnik lahko postane samo nekdo, ki se je dolgo časa uril in izpopolnjeval, torej mora doseči rank Specialista. Če pride do spopada so prvi v bitki, v mirnih časih pa varujejo mesto in opravljajo vlogo stražarjev.

Inštruktorji:
Inštruktorji so ozka skupina učiteljev, ki se je z leti uporabe naučila obvladati svoj element do meje mojstrstva, in ki sedaj svoje moči usmerjajo v poučevanje naslednje generacije. Večinoma so to starejši osebki z rankom Mojstra, ki jih vodi želja po znanju in poučevanju.

Gospodar:
Gospodar predstavlja srce in višek svojega elementa. Ve vse o vsem in vseh ter je najbolj izurjen v obvladovanju svojega elementa. Nihče ga ne prekaša, niti drugi elementi ne. Poleg tega da sedi v mestnem svetu in sodeluje pri vodstvu mesta je prav tako vrhovni inštruktor za svoj element.
(po domače, da ne bo zmede - Gospodar je Capo di Banda Razz )


Nazadnje urejal/a Altus Tor Sep 20, 2011 9:03 am; skupaj popravljeno 9 krat (Reason for editing : Prenova foruma)
avatar
Aviva
Mojstrica
Mojstrica

Število prispevkov : 372
Join date : 25/06/2010

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu