Prijava
Latest topics
Pisec meseca
Tukaj se bo nahajal avatar izbranega pisca mesecaČvek
+25
Jinx
Ignis
Pyros
Gemina
Damon
Elena
Aine
Altus
Arianne
Narnaya
Cy
Naida
Andossar
Fay
Aamine
Alice
Tronir
Mathis
Ashlyn
Nephthys
Astarion
Ixchell
Amerys
Aviva
Venyx
29 posters
Elementalis :: Klepetalnica :: Klepet
Stran 4 od 40
Stran 4 od 40 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40
Re: Čvek
Ga pa reši večji ptič, ki je čakal v gnezdu in je nezavestnemu dolžan, ker mu je ta izpod peruti iztrgal trn, duh! Izkoristit je treba domišljijo
In kako ste kaj ostali?
In kako ste kaj ostali?
Astarion- Mojster
- Število prispevkov : 316
Kraj : V resnici sem s Sonca, ampak ne povej nikomur ;)
nah ... živali se glih ne obnašajo tako prej bi ga večji ptič "rešil" zato, da bi ga nato lahko pojedel torej bi še zmerja umrl
dobro ... iščem primerno novo slikco
dobro ... iščem primerno novo slikco
Tronir- Začetnik
- Število prispevkov : 555
No ja... Če ne bi bilo neprestanega kihanja, litja iz nosu pa če glasilke ne bi protestirale, bi blo supr.
Tko pa smo ze 2 dni za pečjo in ne gremo nikamor :-(
In (samu moj) nauk tega tedna - če imaš kabel za internet, ne ga pozabt doma!! :-D
Pa še limon bo zmanklu :-S
In kakšnu je razpoloženje pri drugih?
Tko pa smo ze 2 dni za pečjo in ne gremo nikamor :-(
In (samu moj) nauk tega tedna - če imaš kabel za internet, ne ga pozabt doma!! :-D
Pa še limon bo zmanklu :-S
In kakšnu je razpoloženje pri drugih?
Alice- Novinec
- Število prispevkov : 143
zato pa obstaja brezžični internet
in ugotavlam, da sm zmatran samo ne morem zaspat >.<
in ugotavlam, da sm zmatran samo ne morem zaspat >.<
Tronir- Začetnik
Zmedeno: kot ste opazili, se nam je Vivy odpovedala (tisti ki ste krivi za to že sami veste kdo ste ), Mathisa/Pyrosa že nekaj časa ni, jaz pa nisem prepričan če bom lahko zvozil celoten forum sam
Astarion- Mojster
za kakršno koli pomoč samo napiši ali pa pošlji zs
Tronir- Začetnik
Zaenkrat bom poskusil shajati sam, vendar pa se ti najlepše zahvaljujem za ponujeno pomoč. Če bo treba te bom že še izkoristil
V bližnji prihodnosti pričakujte nov lik, ki bo prevzel mesto Generala Odpadnikov. Nekaj moram narediti tudi glede njih, vendar pa ne mislim čakat na čas, ko nas bo Mathis blagovoljil ponovno obiskati XD
V bližnji prihodnosti pričakujte nov lik, ki bo prevzel mesto Generala Odpadnikov. Nekaj moram narediti tudi glede njih, vendar pa ne mislim čakat na čas, ko nas bo Mathis blagovoljil ponovno obiskati XD
Astarion- Mojster
5€, 5$ ali 5£ - odvisno, katera denarna valuta bo tisti trenutek imela višjo vrednost
ma kdo željo se nahajati jutri, 28.2.2011, ob 19.30 uri na koncertu Gala Gjurina v cankarju?
ma kdo željo se nahajati jutri, 28.2.2011, ob 19.30 uri na koncertu Gala Gjurina v cankarju?
Tronir- Začetnik
Ti kar povej poljubno ceno, samo moraš se zavedati da bo ta znesek pomnožen z vrednostjo 0 pred izplačilom
P.S: Ne, ne bo me na Gjurinu.
P.S: Ne, ne bo me na Gjurinu.
Astarion- Mojster
no po binarnem sistemu je 1 in 0 šmd zmeraj 1
damm kr noben noče it za free na njegou koncert kaj nej zdej s kartama? xP
damm kr noben noče it za free na njegou koncert kaj nej zdej s kartama? xP
Tronir- Začetnik
1 in 0 je v dvojiškem sistemu resda 10, kar pomeni 2. Ampak tukaj ne gre za množenje, karkoli zmnožiš z 0 pa bo v kateremkoli sistemu vedno 0.
Prijazno od tebe, ampak pač se mi njegova glasba ne dopade ravno To, plus nasploh nisem ravno za koncerte. Mislim, saj na vsake toliko grem na kakšnega, ampak najraje glasbo poslušam sam, brez vsega dretja in drenjanja
Prijazno od tebe, ampak pač se mi njegova glasba ne dopade ravno To, plus nasploh nisem ravno za koncerte. Mislim, saj na vsake toliko grem na kakšnega, ampak najraje glasbo poslušam sam, brez vsega dretja in drenjanja
Astarion- Mojster
o.O fail
Ne more biti 1 in 0 v binarnem sistemu 10, ker pozna le-ta samo 1 in 0. In če sva že natančnejša, v računalniškem jeziku sploh ne obstaja množenje.
Na njegovem koncertu pa res ne boš našel kričanja in prerivanja pomoje xD
Ne more biti 1 in 0 v binarnem sistemu 10, ker pozna le-ta samo 1 in 0. In če sva že natančnejša, v računalniškem jeziku sploh ne obstaja množenje.
Na njegovem koncertu pa res ne boš našel kričanja in prerivanja pomoje xD
Tronir- Začetnik
Kaj je zdej s srečanjem?
Bo?
Bo?
Venyx- Začetnica
- Število prispevkov : 138
Venyx: očitno ne, ker razen naju dveh ni interesa XD
Tronir: seveda je, 10 je 3. najmanjši znak v dvojiškem sistemu, in ima vrednost 2
Dvojiški sistem ni samo 0 in 1, ampak tudi vse številke ki jih z njimi lahko sestaviš. Pravzaprav ne vem a me zafrkavaš ali dejansko ne veš, tako da ti bom vseeno napisal primer:
0 zavzame vrednost 0, in 1 zavzame vrednost 1. Vrednost 2 se potem zapiše z 10 in vrednost 3 z 11, it.
1=1
2=10
3=11
4=100
5=101
6=110
7=111
8=1000
9=1001
10=1010
11=1011
12=1100
13=1101
14=1110
15=1111
...
Jasno?
Tronir: seveda je, 10 je 3. najmanjši znak v dvojiškem sistemu, in ima vrednost 2
Dvojiški sistem ni samo 0 in 1, ampak tudi vse številke ki jih z njimi lahko sestaviš. Pravzaprav ne vem a me zafrkavaš ali dejansko ne veš, tako da ti bom vseeno napisal primer:
0 zavzame vrednost 0, in 1 zavzame vrednost 1. Vrednost 2 se potem zapiše z 10 in vrednost 3 z 11, it.
1=1
2=10
3=11
4=100
5=101
6=110
7=111
8=1000
9=1001
10=1010
11=1011
12=1100
13=1101
14=1110
15=1111
...
Jasno?
Astarion- Mojster
Drugače sem tudi jaz napisal, da bi lahko prišel.
In dude, tukaj mi pa ne moreš pametovat tako, da raje kar lepo ostani pri pravu - se namreč izobražujem na tem področju.
Tako da ...:
Binarni ali dvojiški sistem se stopnjuje takole > 2 na 0 = 1; 2 na 1 = 2; 2 na 2= 4; 2 na 3 = 8; in tako dalje
Računa se pa po preprosti logiki > vzamiva za primer 37 v desetiškem sistemu (pri čemer bi v majhnem oklepaju spodaj desno ob 37 pisalo 10) in ga pretvoriva v binarni sistem.
37 : 2 (dvojko uporabljava zato, ker gre za dvojiški sistem - v primeru, da bi šlo za na primer šestnajstiški sistem bi uporabila 16) = 18,5 -> (ker je decimalno število se šteje kakor 1) 1
(prepiševa samo celo število, brez decimalke) 18 : 2 = 9 -> (ker gre za celo število se šteje kakor 0) 0
9 : 2 = 4,5 -> 1
4 : 2 = 2 -> 0
2 : 2 = 1 -> 0
1 : 2 = 0,5 -> 1
Nato se dobljeno prepiše od spodaj navzgor in dobimo število 37 iz desetiškega pretvorjeno v binarno.
37 = 100101
Jasno tebi?
In dude, tukaj mi pa ne moreš pametovat tako, da raje kar lepo ostani pri pravu - se namreč izobražujem na tem področju.
Tako da ...:
Binarni ali dvojiški sistem se stopnjuje takole > 2 na 0 = 1; 2 na 1 = 2; 2 na 2= 4; 2 na 3 = 8; in tako dalje
Računa se pa po preprosti logiki > vzamiva za primer 37 v desetiškem sistemu (pri čemer bi v majhnem oklepaju spodaj desno ob 37 pisalo 10) in ga pretvoriva v binarni sistem.
37 : 2 (dvojko uporabljava zato, ker gre za dvojiški sistem - v primeru, da bi šlo za na primer šestnajstiški sistem bi uporabila 16) = 18,5 -> (ker je decimalno število se šteje kakor 1) 1
(prepiševa samo celo število, brez decimalke) 18 : 2 = 9 -> (ker gre za celo število se šteje kakor 0) 0
9 : 2 = 4,5 -> 1
4 : 2 = 2 -> 0
2 : 2 = 1 -> 0
1 : 2 = 0,5 -> 1
Nato se dobljeno prepiše od spodaj navzgor in dobimo število 37 iz desetiškega pretvorjeno v binarno.
37 = 100101
Jasno tebi?
Tronir- Začetnik
Beseda "pametovanje" se nanaša na nekoga, ki deluje izobražen v določenem področju, a v resnici ni. Že sama definicija omogoča takšno ravnanje ravno na področjih na katerih posameznik nima obsežne izobrazbe, in onemogoča omenjeno ravnanje na področjih kjer ga ima (v slednjem primeru bi šlo za poučevanje, razlaganje, ali kakršnokoli besedo s podobnim pomenom ti je ljubše uporabiti).
Če me že hočeš ponižat/zatret/spravit v neprijeten položaj/... potem to stori vsaj tako, da ne bodo tvoje izjave kontradiktorne.
Mimogrede, narobe si razumel kaj sem hotel povedat: govoril sem o tem, kako se določene vrednosti zapišejo v dvojiškem sistemu, ne pa kako se računajo. Anywhoo, point mojega posta je bil v tem, da 10 definitivno obstaja v dvojiškem sistemu, in ima pravzaprav dva pomena: lahko je dvojiški zapis za št. 2, lahko pa je vrednost (torej desetiška 10) ki se v dvojiškem zapisu napiše kot 1010 Verjetno na podlagi logike ki si jo prej opisal ne boš nasprotoval tej opredelitvi (če ne verjameš, uporabi tisto svojo luštkano formulo od prej in si izračunaj ). Verjamem, da če boš šel še enkrat nazaj brat, boš ugotovil da si pravzaprav trdil da moja trditev ni resnična, potem si pa na dolgo in široko pojasnil ravno dokaz za resničnost izpodbijane trditve.
Moje znanje o dvojiškem sistemu je sicer omejeno na gimnazijsko znanje matematike in nekaj hobijskega znanja računalništva, tako da ne pričakuj od mene nekega blaznega poznavanja. Ampak tisto kar pa znam, pa mi je kar dobro jasno, tako da tudi ne pričakuj da bom verjel vsemu kar boš rekel brez smiselne razlage
Pravzaprav mi je postopek popolnoma jasen, kot bi moral biti vsakomur ki je zaključil srednjo šolo (navsezadnje ne gre za infinitezimalni račun ). Dejansko mi ni jasno samo kaj si hotel povedati s:
P.S: Sorry, očitno sem spregledal da si se javil
Če me že hočeš ponižat/zatret/spravit v neprijeten položaj/... potem to stori vsaj tako, da ne bodo tvoje izjave kontradiktorne.
Mimogrede, narobe si razumel kaj sem hotel povedat: govoril sem o tem, kako se določene vrednosti zapišejo v dvojiškem sistemu, ne pa kako se računajo. Anywhoo, point mojega posta je bil v tem, da 10 definitivno obstaja v dvojiškem sistemu, in ima pravzaprav dva pomena: lahko je dvojiški zapis za št. 2, lahko pa je vrednost (torej desetiška 10) ki se v dvojiškem zapisu napiše kot 1010 Verjetno na podlagi logike ki si jo prej opisal ne boš nasprotoval tej opredelitvi (če ne verjameš, uporabi tisto svojo luštkano formulo od prej in si izračunaj ). Verjamem, da če boš šel še enkrat nazaj brat, boš ugotovil da si pravzaprav trdil da moja trditev ni resnična, potem si pa na dolgo in široko pojasnil ravno dokaz za resničnost izpodbijane trditve.
Moje znanje o dvojiškem sistemu je sicer omejeno na gimnazijsko znanje matematike in nekaj hobijskega znanja računalništva, tako da ne pričakuj od mene nekega blaznega poznavanja. Ampak tisto kar pa znam, pa mi je kar dobro jasno, tako da tudi ne pričakuj da bom verjel vsemu kar boš rekel brez smiselne razlage
Pravzaprav mi je postopek popolnoma jasen, kot bi moral biti vsakomur ki je zaključil srednjo šolo (navsezadnje ne gre za infinitezimalni račun ). Dejansko mi ni jasno samo kaj si hotel povedati s:
Kolikor je meni jasno so to potence števila 2, in same po sebi nimajo nobene važne zveze z dvojiškim sistemom. Za slednjega namreč potrebujemo formulo za računanje ki si jo prej opisal, ali pa počasnejši postopek za pisanje ki sem ga sam navedel v prejšnjem postuTronir je napisal/a:"> 2 na 0 = 1; 2 na 1 = 2; 2 na 2= 4; 2 na 3 = 8; in tako dalje"
P.S: Sorry, očitno sem spregledal da si se javil
Astarion- Mojster
Kaj je zdaj z vsemi? Nekam tiho je postalo! XD
Kako ste kaj, kaj počnete?
Kako ste kaj, kaj počnete?
Astarion- Mojster
Js sm super, nasploh ker je vikend in trenutno RPGjam
Pozneje morm it pa delat od 12 do 5, ob petih gremo pa s prijatlcami u mesto, oblečene v darkerje
Pozneje morm it pa delat od 12 do 5, ob petih gremo pa s prijatlcami u mesto, oblečene v darkerje
Aamine- Novinec
- Število prispevkov : 9
70% verjetno, da na pijači ali za šankom od tega je 40% možnosti, da bom sploh našemljen
Tronir- Začetnik
Js sm bla u službi od 12-17 pol smo se pa s prijatlcami dobile pri meni in smo se oblekle v vse stare kostume, se porisale z barvicami in šle v mesto spraševat ljudi (v angleščini) Kje lahko pridemo do prešerca.
Js sm mela črno lasuljo, živo rdeča usta, neko kapo z rogovi, rdečo žametno majco pa usnjeno jak. Najboljša je bila moja frenda ki je bla oblečena v korzet (spodi še majco)
Js sm mela črno lasuljo, živo rdeča usta, neko kapo z rogovi, rdečo žametno majco pa usnjeno jak. Najboljša je bila moja frenda ki je bla oblečena v korzet (spodi še majco)
Aamine- Novinec
- Število prispevkov : 9
No, ja js sm se cel vikend bolj ali manj samo učila, ker mamo zdej v šoli norišnico.
Drgač, za pusta mi ni čist jasn kaj naj bi bla, ker so me frendice prisilile, da sem se našemla in sicer v neko dolgo črno obleko in beneško masko, ki pripadata eni od njih, saj sama seveda nobenih kostumov nimam več
Drgač, za pusta mi ni čist jasn kaj naj bi bla, ker so me frendice prisilile, da sem se našemla in sicer v neko dolgo črno obleko in beneško masko, ki pripadata eni od njih, saj sama seveda nobenih kostumov nimam več
Venyx- Začetnica
- Število prispevkov : 138
Že drugi dan preživel v večji meri našemljen (Giacomo Casanova ), užival skoraj od jutra do večera, zdaj pa sem spet na forumu
Astarion- Mojster
Stran 4 od 40 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40
Elementalis :: Klepetalnica :: Klepet
Stran 4 od 40