Prijava
Latest topics
Pisec meseca
Tukaj se bo nahajal avatar izbranega pisca mesecaČvek
+21
Lissa
Althea
Jade
Aenea
Madeira
Irelia
Narnaya
Jinx
Lenay
Arianne
Ixchell
Venyx
Madison
Ignis
Amerys
Cian
Gemina
Altus
Leanne
Sildur
Tronir
25 posters
Elementalis :: Klepetalnica :: Klepet
Stran 6 od 18
Stran 6 od 18 • 1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 18
Re: Čvek
I ... can't ... must ... take ... control ... of ... my wings!
Tronir- Začetnik
- Število prispevkov : 555
Auč. Just Auč XD
Hmm, zanimivo Cian. Ti je všeč Wilde in general, ali samo Picture of Dorian Gray?
Hmm, zanimivo Cian. Ti je všeč Wilde in general, ali samo Picture of Dorian Gray?
Wildove kratke zgodbe so mi v mnogo pogledih celo boljše od PoDG, čeprav moram priznati, da mi je sam koncept te knjige nekaj najbolj bajnega na celem svetu.
Cian- Mojster
- Število prispevkov : 108
men je biu pa prejšn bolj ušeč.
Drgač sm jst tud bla v soboto na morju in je blo res ful toplo. Sam v Lj. je pa dons tko obupno vreme blo tm ob treh k sm se jst peš (in brez dežnika) iz šole da sm bla v tistih slabe pol ure poti ki jo mam čist premočena. Mojo mt je pa skor kap zadela, k je z mene teklo. Grrr, k en folk prov ne zna vozt pa tko zapele v lužo da si ja čist moker. Alpa k eni skačejo po lužah pa šrpicajo 10 metrov okol. Pa še še bol sm se prehladila kt sm bla... Kok jst sovražm dž -.-''
Drgač sm jst tud bla v soboto na morju in je blo res ful toplo. Sam v Lj. je pa dons tko obupno vreme blo tm ob treh k sm se jst peš (in brez dežnika) iz šole da sm bla v tistih slabe pol ure poti ki jo mam čist premočena. Mojo mt je pa skor kap zadela, k je z mene teklo. Grrr, k en folk prov ne zna vozt pa tko zapele v lužo da si ja čist moker. Alpa k eni skačejo po lužah pa šrpicajo 10 metrov okol. Pa še še bol sm se prehladila kt sm bla... Kok jst sovražm dž -.-''
Venyx- Začetnica
- Število prispevkov : 138
Če te pošprica avtomobil mu z mobijem slikaj tablico, potem slikaj sebe po tistem delu kjer si zaradi tega mokra, pokliči na policijo in povej da bi rada prijavila prekršek. Ostalo bodo pa oni uredili.
aha...da se mi režijo u glavo. Ma sej ne bi blo grozn če bi blo 15 stopinj več in če bi bla jst zdrava, sam še bolj pa res nočm zbolet. Pa še nepremočljive torbe nimam tko da sm mela kr precej stvari mokrih...
Venyx- Začetnica
Jaz se v takem vremenu itak izogibam pločnikom, sploh ob bolj prevoznih cestah. Žal tu nimaš kaj, samo upaš lahko, da je človek, ki pelje mimo tebe, kolikor toliko spodoben. Obračanje na policijo se mi zdi v takem primeru nekam trapasto (razen če te pošprica avtobus - v tem primeru ga definitivno prijavi in iztisni iz podjetja kolikor odškodnine se le da).
Cian- Mojster
Če se ti režijo v glavo tožiš pa še policijo zaradi nespoštljivega odnosa. Ljudje so dejansko že dobili tožbe zato ker so se prehladili ker jih je nekdo pošprical. Če je šlo pa še za business obleko pa še dodatna odškodnina zaradi tega.
Problem je samo v tem, da ko te nekdo tako pestro pošprica ali zalije s plundro, si nekako zaposlen s preklinjanjem in preverjanjem koliko si moker in kaj v torbi se bo uničilo, da je baraba grda že ful daleč preden izvlečeš mobitel in ga slikaš. Ponavadi ne vozijo ravno počasi...
Ampak ja, vsekakor se take stvari lahko prijavi in policija je dolžna ukrepati. Sploh, če gre za plundro in ne samo za lužo.
Ampak ja, vsekakor se take stvari lahko prijavi in policija je dolžna ukrepati. Sploh, če gre za plundro in ne samo za lužo.
Jinx- Gospodarica Zraka
- Število prispevkov : 67
Najbolje, da ob deževju hodiš s prižgano kamero in preprosto posnameš vsakega, ki se pelje mimo. Kakšen te bo že pošprical, glede na to, kako neobzirni so dandanes ljudje.
Cian- Mojster
Povedal sem kaj lahko narediš in kaj morajo narediti za to pristojni. Kaj naredi vsak posameznik je pa stvar vsakega posameznika.
Hm. Kolk tožb bi pol jst že dobila? K me res velikokrat zmočjo. Najhujši so pa busi... ma pa jinx prov da najprej pogledaš v kakšnem stanju so šolske knjige pa zvezki voznik je pa takrt že daleč stran..
Venyx- Začetnica
Če ti s špricanjem uničijo knjige in zvezke, potem je to zraven še uničevanje osebne lastnine, ki je prav tako prekršek. Očitno sem samo jaz tako praktičen, da na deževne dni spravim vse premočljive stvari v plastično vrečko, potem pa šele vse skupaj v torbo? XD
Cian- Mojster
optimisti policija ne more nič storiti kakor je lahko včasih, če vas kdo zalije (preverjeno iz lastnih izkušenj, ko sem jih zaradi tega klicu samo zato, da sm meu upravičeno odsotnost od pouka xD) ... lahko ga pa prijaviš za prehitro vožnjo, ogrožanje pa take stvari
P.S.: voznika, ne policaja (v tem primeru)
P.S.: voznika, ne policaja (v tem primeru)
Tronir- Začetnik
Če imaš tablico in sliko za dokaz, potem mora, sicer ravna v nasprotju s svojimi zadolžitvami, kar je tudi prekršek. Pa ne pomeni to da imaš samo malo mokro od gležnjev do polovice goleni, mora te dejansko pošpricat. In pa kar je Cian povedal tudi drži.
Mislim da je zdaj po novem celo v CPPju da če je velika luža in pešec ob cesti da moraš upočasnit oz. če se le da obvozit lužo (nisem 100%, slišal pač).
Mislim da je zdaj po novem celo v CPPju da če je velika luža in pešec ob cesti da moraš upočasnit oz. če se le da obvozit lužo (nisem 100%, slišal pač).
Mislim, da to, da moraš v primeru luž upočasnit sploh ni tako zelo novo v CPPju. Res pa večina ljudi potem, ko enkrat naredi teoretični del vozniškega izpita, nikoli več ne pogleda, kakšna so pravila obnašanja na cesti.
Gemina, bodi no resna, tu se gremo življenjsko pomembne pogovore o vremenu. XD
Gemina, bodi no resna, tu se gremo življenjsko pomembne pogovore o vremenu. XD
Cian- Mojster
tega s plastično vrečko se pa nism spomnla....ma sej jst nism bla mau pošpricana, ampak čist, lasje, jopa...
Sej s skakanjem po lužah ni nč narobe, če pr tem ne špricaš ostalih... pa če je kkšn 5 let str mu tud še oprostim če me pošprica, sam če pa to dela 20 let str mulc k vid da en prihaja in mu je cilj da je mimoidoči moker, potem pa nism več tok dobre volje
Sej s skakanjem po lužah ni nč narobe, če pr tem ne špricaš ostalih... pa če je kkšn 5 let str mu tud še oprostim če me pošprica, sam če pa to dela 20 let str mulc k vid da en prihaja in mu je cilj da je mimoidoči moker, potem pa nism več tok dobre volje
Venyx- Začetnica
ne, mu ni treba, ker ga špricanja ne more obtožit lahko ga pa obtoži drugih stvari kakor sem že višje omenil
In v cppju je to že dolgo časa ... toda kaj, ko na cesti velja zakon močnejšega&hitrejšega v resnici
In v cppju je to že dolgo časa ... toda kaj, ko na cesti velja zakon močnejšega&hitrejšega v resnici
Tronir- Začetnik
Poglej Tronir, samo zato ker ti nisi vztrajal in napisal pritožbe na delovanje policije potem ko so ti zavrnili obtožnico, še ne pomeni da tega ne moreš ali da nima efekta.
jp, dejansko ne moreš ... preverjeno pri policistih, na policiji in ne vem kermu direktorju
Tronir- Začetnik
Potem pa policija ravna neskladno z zakonom in podzakonskimi predpisi, kar je zrelo za tožbo.
Altus najbolje, da citiraš člen v zakonu oz. podzakonskemu predpisu, ki to določa ter navedeš vir pa bo
Jinx- Gospodarica Zraka
- Število prispevkov : 67
nah, ker bo potlej prehitro konec in bo treba razvijat novo temo
Tronir- Začetnik
Stran 6 od 18 • 1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 18
Elementalis :: Klepetalnica :: Klepet
Stran 6 od 18